Yoga in Antwerpen

Bewust leven, bewust sporten. Het is dé te volgen trend van het afgelopen jaar. En één van de ontdekkingen hierbij is yoga. Het is een bewegingsvorm die al eeuwenoud is, maar die nu pas tot uiting komt. Dit is ook niet onlogisch, aangezien ons lichaam innerlijk snakt naar wat adempauzes om om rust te komen.

Gelukkiger door Yoga te beoefenen

Het onstaan van de yoga-hype

Zoals je al wel zal hebben gemerkt, is het leven dat we vandaag lijden eentje van haast. Eentje die onze geest en ons lichaam zwaar onder druk zet en laat lijden onder stress. De uitweg rijkt yoga je op een schoteltje aan. Het biedt je immers tal van voordelen, zowel fysiek als mentaal.

De voordelen van yoga

Yoga is niet alleen een fijne activiteit, het is er eentje om voor altijd uit te oefenen! Waarom? Wat had je bijvoorbeeld gedacht van nooit meer ziek te zijn? Of van het verbannen van al je stresssymptomen? Of misschien wil je wel gewoonweg een moment om je hoofd volledig leeg te maken en om je lichaam tot op het bot te laten onspannen? Dan is yoga de ideale oplossing voor jou. Hieronder vind je alvast een opsomming van de fysieke en mentale resultaten:

De fysieke effecten:

  • De beoefening van yoga maakt je lichaam sterker, zodat je beter bestand bent tegen allerlei kwaaltjes en ziektes
  • Yoga verbetert je houding, zodat je komaf kan maken met eventuele nek- of rugklachten. Je spieren worden aangepakt, waardoor je leniger en soepeler wordt
  • Je gewichten zullen minder snel van zich laten horen, aangezien yoga je spieren doorheen verschillende sessies versoepelt

Ook in tijden van diëten en het aanpassen van je voedingspatroon komt yoga van pas. Het is een prima stimulator, aangezien het bijdraagt tot het beoogde gewichtsverlies. Koppel er nog een heerlijke saunabezoek aan in 1 van de vele leuke privesauna's die ons land telt, en je hebt de perfecte combinatie te pakken van gezond sporten, ontspannen en tot rust komen!

De mentale effecten:

  • Yoga geeft je de kans in het reine te komen met jezelf, zodat je na een yogasessie alles weer op een rijtje hebt
  • Yoga maakt je gelukkig: het duwt stress op de achtergrond, waardoor je je achteraf een pak lichter voelt
  • Yoga maakt je bewust van je leven: je leert immers om te gaan met je problemen, twijfels en vragen en dit aan de hand van fysieke activiteiten
  • Yoga brengt je concentratievermogen weer op peil en het leert je je geest te scherpen.

Conclusie

Yoga is een must vandaag de dag. Er is geen betere oplossing voor zowel je lichaam als voor je geest om in topconditie te geraken. Ben je dus op zoek naar een ontspannende, maar toch intensieve activiteit? Probeer dan een yogasessie: je zal al snel de smaak te pakken krijgen!